Alla inlägg den 29 maj 2013

Av LeAn - 29 maj 2013 21:45

  Berusningens tid är här - då menar jag inte berusad på alkohol eller annan drog. Utan av alla dofter som man idag kan insupa sig när man vistas utomhus.


Under kvällspromenaden har jag gått förbi rader av syrenhäckar som doftar alldeles underbart! Jag bara måste stanna och dofta på blommorna. Jag har också plockat en stor bukett liljekonvaljer och gett till en vän som fyller år idag....det är hennes favoritblommor..."lillisar" som hon säger. Buketten låg på framsätet under bilresan till henne som tog cirka en halvtimme...jag var nästan alldeles yr när jag kom fram och bilen har aldrig luktat så gott inuti som idag. Buketten stod mitt på tårtbordet och alla som var där lyfte vasen och insöp en rejäl dos av "lillisarna".


Igår köpte jag en helt underbar lavendel till en annan person som också fyllde år, när jag betalade den sa hon i butiken att den var helt underbart vacker....och så helt underbart den doftade sen och hon tog en rejäl sniff på den innan hon scannade in priset. Ja...sa jag man blir alldeles berusad! Berusad av lavendel! Vi kände gemensam lycka och välbehag...och önskade varandra en fortsatt bra dag. Hon som fick lavendeln blev naturligtvis glad och tog en rejäl sniff av lavendeln....som har en otroligt lugnande verkan...ett bad med några stänk lavendelolja eller några blad under kudden är så avslappnande. 


Berusningens tid är verkligen här....så många dofter att insupa.....ge dig tid att se allt det vackra innan det blommat över, ge dig tid att stanna upp och insupa dofterna, ge dig tid att gå ut i skogen och plocka en rejäl bukett av liljekonvaljer, ta in några syrenkvistar eller klipp av en kvist från äppel- eller körsbärsträdet som blommar - unna dig att njuta både utomhus och inomhus. Det finns många sätt att bli lite yr och lite berusad på..........


//Lena







Ovido - Quiz & Flashcards