Alla inlägg den 25 maj 2013

Av LeAn - 25 maj 2013 21:54

  Varje år, likadant....i år är inget undantag....helt plötsligt noterar jag att det har blivit väldigt grönt ute. Trädens blad, buskarnas blad har blivit gröna och slagit ut, utan att jag hunnit med. Iår tänkte jag, att eftersom jag är så närvarande i naturen, ska jag se när det händer.... Men, helt plötsligt noterar jag det igen, att det har hänt...utan att jag har har sett när....


Likandant med ljuset, när kom det? När blev kvällen så ljus som den är ikväll?


Det är svårt att vara så närvarande att man noterar varje vingslag, varje rörelse, varje förändring. I naturen pågår en förändring hela tiden, varje sekund, varje minut, varje timme, varje dag - nu i försommarens tid sker allt med en väldans fart. Det frodas och växer så det knakar. Men, även om jag skulle sitta på en stol och riktigt studera de frön jag tryckt ner i mina drivlådor skulle jag ändå inte se hur det växer....fastän det gör det. Det jag noterar är att det blivit fina rader av grönt där jag har satt ner mina frön. Grönt som sen kommer att bli olika nyttigheter som jag kan skörda och äta.


Det är som finast ute i naturen nu, allt är alldeles nytt och fräscht. Så skirt, grönt och oförstört. Fåglarna sjunger på sista versen - snart slutar de sjunga, allt är fullbordat. De har funnit sina partners och bildat bo. Då hinner de inte sjunga längre, de har fullt upp med att mata sina avkommor. Det är det allt går ut på, att hitta en partner och bilda bo  - så är det för djuren.


Hur är det för oss människor? Är det så även för oss, att det viktigaste i livet är att hitta en partner och bilda bo? Jo, så är det nog.....ändå lever så många människor i ensamhet. Gemenskap är ett grundläggande mänskligt behov. Vi är sociala varelser. Trots att vi idag lever tätt inpå varandra i en storstad är det många som ändå känner sig ensamma. Människor springer förbi varandra på gatorna och alla verkar ha egna, roliga liv. Ingen frågar vem du är eller hur du mår. I en värld där det verkar viktigt att vara omtyckt och populär kan det kännas svårt att erkänna att man känner sig ensam och längtar efter gemenskap.


Vi är säkert många som i perioder av våra liv har känt av känslan av vad ensamhet kan innebära, när ens vänner är upptagna i sammanhang som man inte har någon del av. Försommar, midsommar, semester -  dagar och kvällar fyllda av aktiviter och gemenskap. Då sätts ensamheten på prov, när det är som vackrast ute i naturen.


//Lena









Ovido - Quiz & Flashcards